Rostat bröd

Här ska jag bjuda på två varianter av rostat bröd
 
Johans toast med medwurst
1 person
 
2 skivor ISO grahamsbröd (eller något annat rostbröd)
2 msk Bregott normalsaltat
3 skivor Pirkkas pepparmedwurst (har du inte Pirkkas medwurst, välj ett annat pålägg)
 
Rosta brödskivorna riktigt gyllenbruna. Placera dem lutande emot varandra som ett korthus tills de svalnar helt. Blås eventuellt lite på dem och känn emellanåt efter med handen för att försäkra dig om att det är möjligt att bre dom utan att smöret smälter. Stryk omsorgsfullt ett jämnt lager Bregott över brödbitarna så att de är helt täckta, även kanterna. Skär och fördela tunna skivor av medwursten så att de inte på något vis ligger omlott och stör ordningen på smörgåsen. Sätt dig tillrätta och beskåda lärckerheterna en stund. Smaka sen av i små, krispiga tuggor, cirka 9 stycken per macka.
 
Mackor på svalning.
 
Joels snabba kaviarmackor
1 person
 
2 skivor ISO grahamsbröd (har du inte ISO hemma kan du sluta läsa receptet nu)
2 msk Bregott normalsaltat
2 ringlor Kalles kaviar
 
Rosta två skivor av ISO grahamsbröd (och inget annat) lätt och stå med smörkniven i beredskap då mackorna hoppar upp. Bre dem mycket snabbt under stor stress medan de ännu är varma så att smöret smälter. Kläm ut en ringla kaviar på varje smörgås, ta samma kniv och stryk hastigt ut kaviaren. Ät smörgåsen omedelbart i tre stora tuggor. 
 
Allmänt | |
Upp