Supergoda skockor

 
Dessa jordiga knölar ser inte mycket ut för världen, men när Marit frågade om jag ville ha lite jordärtskockor jublade jag! Igår blev det himmelsk middag med stekta abborrfiléer och stuvade skockor. Vi njöt och åt, tog mer och åt lite till. Det var så jäkla gott! Hade vi vetat att våra magar skulle balla ur så totalt hade vi kanske varit lite försiktiga med skockestuvningen, för resten av kvällen låg vi i soffan och fes ikapp.
 
Stuvade jordärtskockor
ca 750 g jordärtskockor
1/2 purjolök
2 1/2 dl grädde
salt
peppar
 
Koka skockorna i saltat vatten ca 10 minuter, det ska vara lite tuggmotstånd kvar i dem. Häll av vattnet, skala och skär dem i mindre bitar. Fräs purjon mjuk i smör och häll på grädden. Låt såsen koka på svag värme tills den tjocknat lite. Lägg i skockorna och koka lite till. Smaka av med salt och peppar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp