Mitt liv med hund

Hundarna har haft ett par dagars egentid med husse, respektive matte. Johan och Nemo arbetar i snickeriet, medan jag och Luna har ledigt på dagarna. Sähär kan en dag se ut:
 
Vi vaknar vid 0730 och jag stapplar sömndrucket ned för de sex trapporna för att släppa ut Luna. Hon rasar runt några varv på gården, sätter kanske i sig en läcker kattskit och gör sina behov innan vi går in och äter frukost. Luna slafsar i sig sin köttkorv på tre röda och jag njuter av min omelett i långsamma tuggor medan jag läser tidningen. När maten smält lite lagom, vid 9-tiden, snör jag på mig löparskorna, sätter selen på Luna och så drar vi ut på länk. 
 
 
Jag försöker lära Luna att hushålla lite med krafterna. Hon sätter av i vild galopp och jag får bromsa och använda lugna rösten. "Saktaaaaa." Det är perfekt att ge sig av vid niotiden då det fortfarande är svalt ute, men Luna vill ändå gärna svalka av sig med ett dopp. 
 
 
När rundan är avklarad lämnar jag Luna hemma och drar iväg på en cykeltur eller simning. Väl tillbaka hemma börjar det bli dags för lunch för mig och frukost för Joel. Efter lunch i dag hade vi äran att bevittna då lillhusse fick sitt hett efterlängtade moppekörkort! Jag har inte sett röken av vare sig honom eller tvåtaktsavgaserna sen han drog iväg ett par minuter efter att bilden togs...
 
 
På kvällskvisten går vi ut till skogs. I går traskade vi runt i blåbärsskogen. Luna älskar att plocka blåbär, men ingenting hamnar i hinken... I kväll gick vi på jakt efter rallaros, rölleka och svinmålla. Jag har just satt mitt älggräste på burk och ser fram emot att torka nya örter!
 
 
 
När bären är rensade och solen vandrat förbi balkongen är det skuggigt och skönt att ligga där och vila sig. Lätt skamsen. I sina trosor. För trots att det var blåbär vi plockade har Luna "lingonvecka".
 
 
I morgon sammanstrålar familjen igen. Det blir ett kärt återseende, speciellt för Nemo. Som den cavalier han är älskar han att uppvakta fina damer. Särskilt när de doftar härligt av lingon!
 
 
 
Allmänt, träning och hälsa | |
#1 - - Junitjej :

Vilken fin hund!

Svar: Tack!
Jenny

Upp