En köpfri dag

Vid första anblick av videon nedan tror man att det är en skildring av människor i nöd. Människor som agerar helt irrationellt under en fruktansvärd apokalyps. Hungriga människor som vallfärdat till fots i tre veckor för att ta sig till den sista affären i landet som fortfarande säljer livsuppehållande medel.
 
 
I själva verket är denna hord av besatta homo sapiens ute efter billiga prylar under Black Friday - den stora readagen som årligen inleder julhandeln i USA. Nu har Black Friday även spridits till Norden för att med sina röda priser locka oss till att göra dåliga konsumtionsval.
 
Eftersom jag har ett konsumtionsfritt år kommer jag naturligtvis att bojkotta Black Friday och istället skåla in En köpfri dag, som passligt nog infaller precis samma dag. Om du också fått nog av konsumtionshetsen kan du delta i denna internationella kampanj genom att helt enkelt inte köpa någonting! För det är ju faktiskt så att den enda gången du tjänar på något under en realisation, är då du låter bli att shoppa!
 
Allmänt, Konsumtion | Black Friday, En köpfri dag, Konsumtionsfritt år | |
Upp