Fulltankad!

Efter en arbetsvecka med program varje kväll var det skönt att ha en lördag utan några spikade planer. Efter lunch drog vi iväg till skogen. Att hitta svamp är egentligen helt sekundärt då vi ger oss ut bland träd och mossa, trasslar in oss i omsorgsfullt vävda spindelät och blir blöta om baken där vi sitter på huk i blåbärsriset. Därför var denna ringa skara med babykantisar bara en glad och bokstavligen liten överraskning.
 
 
Idag var det Nemos tur att ha pejlen på sig. Eller, det är nästan alltid hans tur att ha pejlen då vi strövar i skogen, eftersom han gärna ger sig iväg på egna upptåg utan att ha koll på sin flock.
 
 
Men när det vankas godsaker håller han sig i närheten !
 
 
Om det var fattigt med svampar, fanns det desto mer lingon och blåbär.
 
 
Hemma på gården finns det mycket att skörda just nu. Jag fick tips om att knipsa av kvistar med ännu omogna tomater och hänga dem i fönstret.
 
 
Tomaterna är det enda jag lyckats odla med framgång i år.
 
 
Tur att plommonträdet levererar utan vidare omsorg.
 
 
Och man får skynda sig att plocka upp päronen som fallit till marken innan Luna satt i sig allihop!
 
 
Efter en cykeltur lagade vi godaste vegokäket: kikärtsbiffar med svärtad sötpotatis och coleslaw. Tittar man noga kan man se några gyllenbruna babykantisar bland de rostade pumpafröna.
 
 
Sovmorgon, långfrukost, pyssel på gården, barr i stövlarna, 30 km på cykel i medvind och god mat i magen - mer än så behövs inte för att jag ska känna mig fulltankad med ny energi!
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, mat, tid, träning och hälsa | kantareller, kikärtsbiffar, hundpejl, tomater | |
#1 - - NORRSKEN EMMISH:

härliga foton, ha en fortsätt bra lördag
kram

Svar: Tack :)
Jenny

Upp