Ett hundliv

Att ha semester är inte härligt bara för oss människor. Även hundarna njuter av de lediga dagarna tillsammans med husse och matte. 
 
 
Då vi bor i stan brukar vi packa aktivitetsväskan på morgonen. I den lägger vi frisbeen och dummyn och knallar först iväg till Bästis, hundrastgården i Västernäs. Där jagar Luna efter frisbeen medan Nemo roar sig med att "läsa morgontidningen", m a o tuffa runt på korta ben med nosen i marken och skvätta på alla buskar. Vidare går vi en runda ner mot fiskehamnen där Luna får simma efter dummyn. Här brukar Nemo beta. Han springer omgående till en speciell grästuva där det finns långa, breda strån att knapra på.
 
 
Ibland hänger Luna med på träningspass. Jag, Mikaela och Patrik brukar köra intervaller vid Baltichallen. Luna springer lös med oss runt i spåret och tar en paus medan vi kör styrka med kettlebells och hantlar. 
 
 
Givetvis firade vi självstyrelsedagen den 9 juni. Nemo och Johan tittar på paraden som går längs Torggatan. 
 
 
Luna hade också några härliga sommardagar med sin syster Akaja och mamma Sess. Har svalkar sig gänget på badstranden vid Öra.
 
 
Ibland vilar vi också och då vill Luna helst kura ihop sig på någon människa i soffan.
 
 
 
När människorna är lata och tråkiga kan man roa sig med att leka tittut. Luna sitter i soffan på andra sidan fönstret.
 
 
Givetvis hänger hundarna med när det är surf. Det är härligt att springa på stranden, knapra tång och rulla sig i fågelskit! Eller bara sola sig på filten och stjäla några Mariekex ur strandbagen.
 
 
Även hundar behöver göra lite mer tråkiga saker. Som att besöka tandläkaren, till exempel. Men Nemo gillar uppmärksamheten han får då han går till doktorn. Även om han var några tänder fattigare då han skrevs ut...
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp