Novembersurf

Såhär i slutet på november kan en dag på stranden te sig som ett mindre lockande alternativ. Jag hade faktiskt också tänkt att det vore skönt att ligga på soffan inlindad i en stickig pläd med händerna kupade runt en kopp varmt te. Men den låga vintersolen sken så lockande rätt in genom fönstren och hundarna var uttråkade. Dessutom var Johan så entusiastisk inför de fina vindarna som utlovades så det räckte över till mig också. Sagt och gjort, vi packade pickisen och drog iväg till Degersand för att surfa. 
 
En helt tom strand bara för oss! Vinden rev i jacktyget där vi stod och blickade ut över havet och vågorna som rullade in. Jag som sörjt förlusten av snön som regnade bort tänkte att det inte var så tokigt med den här inkonsekvensen hos årstiderna trots allt.
 
 
Henka dök upp och höjde sin vindmätare mot skyn. Den bekräftade det vi redan förstått där vi stod och hukade mot novembervinden med fladdrande jacktyg - det blåste bra!
 
 
Kitarna riggades. Vi drog på oss våtdräkter, huvor, handskar och skor. Vi tejpade alla skarvar med silvertejp och gav oss i kast med the battle of the waves. En knapp timme på vattnet är ungefär vad jag uthärdar i dessa temperaturer. Varmt vatten i termos för att tina upp stelfrusna fingrar är ett bra knep.
 
 
 
När vi styrde hemåt var både människor och hundar nöjda med eftermiddagen på stranden. 
 
 
 
 
Allmänt | Degersand, kitesurf tjejer | | Kommentera |
Upp