Glädjande grönkål

Jag överlevde veckan och när fredagen äntligen var kommen var livsglädjen åter på topp! Vem blir inte glad av en leverans av liknande slag som bilden nedan? Grönkål, päron, skockor, betor, plommon och purjo från Johans trädgård. I går kväll anrättades en delikat höstmåltid med en del av råvarorna. 
 
 
Stuvad grönkål med purjo och parmesan
Repa grönkålen och hacka den. Finhacka purjolök och stek allt hacket i rikligt med smör tills det mjuknar. Häll på grädde och låg puttra på svag värme. Riv parmesanost och rör ihop. Smaka av med salt och peppar. Så enkelt. Så gott!
 
Varma päron med fluff
Skala och tärna några päron och stek dem i en klick smör. Tillsätt en tesked honung och strössla över kanel. Häll i en skväll sprit (vi hade Xante) och flambera om du känner för det. Päronen ska vara mjuka, men ha en liten tuggkärna inuti. Vispa grädde och creme fraiche till ett härligt fluff.
Servera de varma päronen med fluffet.
 
 
 
 
 
Allmänt, mat | |
Upp