Investera i sig själv

Jag är dålig på att unna mig själv, jag tänker ofta att "äh, det duger åt mig". Jag menar att det ofta handlar om saker det här med att unna sig och alla har inte råd att köpa fina kläder, dyra heminredningsprylar eller gå på ansiktsbehandlingar en gång i månaden.
 
 
Jag väljer hellre att investera. 
Om unna handlar om att få en kortsiktig njutning handlar en investering om att göra en insats som leder till någonting bättre. Min investering är att äta mat som jag mår bra av och att träna och röra på mig. Med en stark och välmående kropp har du möjlighet att orka bättre med vardagen och förhoppningsvis leva ett långt och smärtfritt liv. Mår man bra i sin kropp (och knopp) gör det inte så mycket att man lufsar runt med grovporig hy, risiga hårtoppar, urtvättade kläder eller att man käkar middag på ärvt porslin. 
 
Det bästa är ändå om du kan kombinera lite unning med investering. Det gjorde jag i veckan genom att i måndags gå på en välbehövlig massage, samt igår då jag handlade nya träningskläder. Och visst fick jag en liten kick, löprundan blev så mycket roligare, jag kände mig stark och hade extra fint stuns i stegen. Så självklart ska man unna sig ibland, men man får aldrig glömma att den verkliga lyckan kommer inifrån.
 
 
 
 
Att stå på huvudet minskar stress, ökar cirkulationen och renar kroppen från slaggprodukter.
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Mån- och vardagar är fina dagar

Jag älskar måndagar!
Nästan så att det är min favoritdag.
Jag slutar lektionerna tidigt hinner sitta kvar efteråt och planera upp veckan i lugn och ro.
Jag kommer hem tidigt på eftermiddagen och kan ta mig en springrunda medan jag funderar ut något smarrigt att laga till middag. Idag blev det kokt torsk med äggsås, samt stekt vitkål. På bilden ser det blekt och trist ut, men i munnen smakade det inte skit!
 
 
 
Vi hade en jättefin semester, lite regn, lite sol, lite vind. Ja, lite av allt helt enkelt. Sandstrand i all ära, men inte är det så tokigt med blöta löv ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Plötsligt händer det

Jag är bra på mycket. Speciellt bra är jag på att skjuta upp saker. Ringa tråkiga samtal, köpa nödvändiga men ack så trista grejer som glödlampor och batterier, boka grejer, sortera sopor, tanka bilen eller fixa sånt som är trasigt. 
 
I flera månader har jag kört med bara en fungerande vindrutetorkare. Ingen panik, det är den vänstra som fortfarande fungerar och det är väl ändå det viktigaste? När motorfordonsbyrån skickade brev att det är dags att besikta bilen förstod jag att det krävdes en insats från min sida för att få vindrutetorkaren att vifta igen. 
Jag ringde Bildoktorn och fick komma förbi direkt efter jobbet. Jag lämnade bilen och promenerade till Maxinge. Gick in på en skobutik och fick hjälp av en vänlig expedit. Jag kan knappt fatta att jag kom ut därifrån med ett par skor! Som passade och allt.
Hungern rev i min kropp och jag gick till Puneh för att se om de hade något knaprigt jag kunde sätta i mig medan jag väntade. Jag köpte en påse grönkålschips kryddade med chili och hackade cashewnötter, tog en gratistidning från Alko, slog mig ner på närmsta bänk och högg girigt in på chipsen. Efter en stund började plötsligt en strävhet sprida sig i området under tungan.
"Torra grönkålschips det här" tänkte jag, harklade mig lite och vispade runt med tungspetsen för att fukta upp käften lite grann.
Det började sticka och pirra, jag hostade lite lätt och började allvarligt fundera på om jag fått en allergisk reaktion. Väluppfostrad som jag är kan jag inte lämna mat, så jag fortsatte enträget att plocka i mig av chipsen. Efter varje tugga fastnade tungan i nedre tandraden, men jag gav mig inte förrän jag kunde sträcka ut påsen för att bilda en liten pip så jag kunde hälla i mig de sista smulorna.
Jag överlevde allergichocken, men det tog fem minuter innan slemhinnorna var i balans igen och jag kunde gå tillbaka till Bildoktorn och lösa ut bilen. 
 
Glad i hågen, med nya skor och återställd fuktbalans i munnen sprejade jag vindrutan ren och körde torkarbladen på högsta fart medan jag körde hemåt. Tack Bildoktorn för att ni också uppmärksammade att högra halvljuset behövde bytas.
 
 
Är du av känslig sort, undvik dessa chips.
Allmänt | | Kommentera |
Upp