Utmanande nyheter

I tisdags var intervallträningen förlagd vid Vikingavallen i Jomala. Jag anade vad som komma skulle och mycket riktigt, det var dags att testa den nya hinderbanan!
Med underlag av sand består banan av 12 hinder. Du ska ta dig över balansbrädor, hoppa i däck, kränga över väggar, gå armgång och kräla med skägget i sanden. Vi körde 6 repor och jag tyckte det gick lite bättre för varje gång då man lärde sig hur man på bästa sätt skulle ge sig i kast med varje hinder. 
Det roligaste av allt var nog ändå att se så många barn som hängde vid banan. De var nytra på att testa på hindren och satt med armarna segervisst höjda då de bemästrat den avslutande höga väggen. 
Jag tyckte banan var rolig, lagom svår men ändå utmanande - ett perfekt sätt att variera träningen, utmana sig själv, sina kompisar eller familjen. 
 
När jag gick förbi Baltichallen häromdagen trodde jag först att två rymdskepp landat invid fotbollsplanen. Efter en närmare inspektion visade det sig vara nya träningsredskap till utegymmet. Övningarna utförs med egen vikt då du sitter eller står på en platta och pressar eller drar dig upp i dips, rodd eller axelpressar. Arm- och bencykling finns också, samt en trappa där du kan göra t ex vadpressar.
Jag som är lite av en maskinmotståndare fann inte övningarna särskilt effektiva och den feta gubben i blåställ på instruktionsbilderna var inte direkt någon motivationshöjare. Nåväl, som vanligt är det bara fantasin som sätter gränserna för hur man tar sig an en fysisk övning och då det blir min tur att leda tisdagsintervaller ska vi leka på rymdskeppen. Övningar som "axelpress med kompis i famnen" kanske blir aktuell...
 
 
Allmänt, träning och hälsa | | Kommentera |

Yoga

Jag är så glad att jag har upptäckt yoga!
Två-tre gånger i veckan yogar jag hemma på köksgolvet och hittills har jag följt Lesley Fightmasters yogaklasser på Youtube. Det finns en massa olika grenar inom yoga och jag är absolut inte insatt i någon av dem, jag har bara kört på enligt Lesleys instruktioner. Jag har lärt mig att andas på "rätt" ställen, jag har blivit smidigare och klarar av en del trickiga poser. Ibland är klasserna utmanande fysiskt, ibland är det mer fokus på avslappning. 
 
Igår var det dags för en djupare avslappning i form av Yoga Nidra, vilket betyder "fysisk sömn". Man ska vid fullt medvetande uppleva att den fysiska kroppen sover. Man ligger ner på mattan i shavasana och fattar ett beslut eller en önskan. Sen lotsas man på en "resa" genom kroppen, fokuserar på andning och visualiserar bilder. Jag kan säga att mitt medvetande tappades vid ett flertal tillfällen under sessionen, alltså var nidra även en utmärkt psykisk insomningsteknik!
 
Yoga kan låta flummigt och många kanske inbillar sig att man måste vika ihop sig i krångliga ställningar och slå knut på sig själv. Men det är väldigt enkelt egentligen, alla kan göra det efter sin förmåga. Känner du dig stressad, eller har svårt att somna (Pappa!!!) - slå igång Youtube och sök fram en avslappnande yogaklass. Du kommer inte att ångra dig!
 
Shavasana. Den enklaste och skönaste yogaposen.
 
 
Allmänt | yoga | | Kommentera |

"Kontoret"

Det var inte lätt att göra mig av med mitt fina, röda vitrinskåp. Men det passade inte in någonstans i min trånga, lilla lya. Så en trevlig kille kom och hämtade det och jag drog med Sofie till IKEA för att hämta hem Billy istället. Han tar inte lika mycket plats, så jag hade rum för tre av honom. Det öppnade upp mycket till köksdelen av lägenheten, allt blev liksom ljusare. Dessutom fick jag mig en skrivbordsskiva tillsågad av favoritsnickaren och vips har jag nu ett eget litet kontor. 
 
 
Det är viktigt att ha sin arbetsplats. Här ska jag sitta och göra mina kvällsysslor, slippa dator och pappershögar på köksbordet. Kanske författandet får sig en uppsving här i min nya skrivarhörna?
 
 
Vink, vink, Sofie och tack för att du ville ha mig med på din husmorssemester!
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp