Midsommar ute bland kobbar och skär

Så reste vi till paradisön och efter bara en dag meddelade Ålcom att jag hade förbrukat mitt månadskvot för mobildata. Härliga tider. Ingen uppkoppling, ingen dator, ingen teve. Det enda i teknikväg som funnits i stugan är en gammal åttiotalsradio med hemmagjord antenn, som jag nu uppgraderade till en modernare apparat med cd och allt. På stugan ska man lyssna på 91,3 mHz, på de pinsamma reportagen där någon bonde från Geta berättar om livet på gården, på Firarmix där Gerda från Pettböle ringer in och grattar sin moster som fyller 95, och naturligtvis på årets sommarpratare. När Ålands radio stänger av för kvällen får Radio Nova spela fram tills skymningen faller, myggen vaknar och man får gå och lägga sig bakom skynket i sovrummet och läsa sig till sömns. 
 
 
 
 
På midsommarafton tog vi "Knipjäveln" till grannön Brändö där det vankades 70-årsfest. De två glada 35-åringarna bjöd på härlig midsommarbuffé med tillhörande dryck och efter jordgubbstårta och kaffe traskade vi till midsommarstången. Där rådde febril aktivitet med att få lövningen klar inför stundande resning. När klockan slagit 23 och stången rests, fallit och rests igen kunde vi skåla, sjunga Ålänningens sång och tänka på att nu blir kvällarna bara mörkare.
 
 
 
På midsommardagen återvände vi till Kumlinge. Hettan dallrade när jag tog en springtur runt byn, som sov fast klockan var mitt på dagen. Vi hälsade på Faster Anne och Lexie, badade bastu och doppade oss i svalkande hav. Pustade nakna på bryggan med stickande skinn och blåbärsöl. Rumporna mot bryggans skorvliga yta och rövhår som kilade sig fast mellan springorna. Som det ska vara.
 
 
 
Idag åkte vi hem. Med Knipjäveln. Och det enda som fattats mig under vår vistelse på världens bästa ö låg och pustade så trött i flammig pyjamas under en filt på Ålands centralsjukhus. Lilla Farmor.
 
 
Allmänt | midsommar | | Kommentera |

Ofrivilligt kreativ

Min kropp har gått på semester, men mitt huvud är fortfarande inställt på att jag ska arbeta. Vid 06 vaknar jag och kan nästan höra hur systemet slår igång. Jag hinner inte hejda tankarna som börjar flöda och bilderna som spelas upp i skallen på mig. Det hjälper inte att jag försöker knipa ihop ögonen och trycka kudden mot örat, hjärnan har vaknat och bidrar genast med en uppsjö fina idéer och goda råd. 
 
Det brukar gå ett par veckor innan huvudet kopplar om till semestermood och låter en sova ut. Tillsvidare får jag försöka tänka positivt och vara tacksam åt att jag har en sån kreativ hjärna. Dessutom hade jag hunnit med både frukost, hundrastning, cykling, löpning och lunch innan klockan slog 12 idag!
 
 
Kall knackkorv å smör. Lunchen blir lite sisådär när man har semester.
 
Allmänt, träning och hälsa | | Kommentera |

Throw back monday

Blogginlägg från 28 juni 2007 - en inblick i hur livet tedde sig då.
 

 
Lunchade med Sajmon idag. Det var en trevlig lunch, inte bara för att han pröjsade den med kuponger, utan också för att jag träffat honom endast EN gång sen han kom hem från Singapore och för att han är så nedrans bra. Han kan, med sin erfarenhet, lista ut varför svetten ständigt sprutar som om jag vore i tidigt klimakterie, varför magen protesterar som om jag hade magsår samt varför min hy skjuter upp finnar som om jag vore fjortis. 
"Man måste vrida på off-knappen ibland" säger unge Sajmon, vis och förståndig trots sin ringa ålder. Motgångar föder erfarenhet, likaså äventyr, och vi satt och nickade i samförstånd över klyftpotatisen när vi jämförde våra kroppsliga åkommor (hans tidigare och mina nuvarande). 

Han gav mig rådet att ta det lugnt. Sluta tänka på pengar som inte finns, jobb som ska klaras av, skola som väntar, barn som ropar i örat, hund som skiter på mattan och bil som rostar sönder. Det känns skönt att prata med någon som fattar, nån som inte himlar med ögonen och säger: "that´s life!". För även om detär så att de flesta ibland seglar i motvind, kan man ändå behöva lite medkänsla när det är tungt och inte alltid få höra att "det finns de som har det värre".

Så nu har jag just tagit en tupplur på soffan. Jag har druckit kaffe och ätit överblivna kakor från Joels kalas. Jag tänker inte diska. Jag tänker inte ens rensa stanklåset i badrummet, fast tandkrämsspottet inte rinner igenom. 

Ikväll ska jag vara OFF och ha semester från måsten och huvudbry. Imorgon är jag ledig och ska inte göra ett skit. Lönen kommer, kanske jag skulle slå på stort och köpa nya trosor? 
Det är jag värd!
 
 
Inte så mycket motvind nuförtiden, men ibland måste man ändå ta sig tid till att göra ingenting.
 
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp