Årslista

Såhär sista dagen på året är det väl på plats med en sammanfattning av 2015. Här är hela listan!
 

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Igår lagade jag tjälknöl. Det var första gången. Det gick inte bra.

Genomdrev du någon stor förändring? Mitt mål med 2015 har varit att jobba med självkänslan och att tänka mer positivt. Ingen jättestor förändring, men en märkbar åtminstone.

Vilka länder besökte du? Sverige. Lettland och huvudstaden Riga tillsammans med Linda i påskas. På höstlovet åkte vi på surf till Tarifa, Spanien.

 

Bästa köpet? Gitarren, såklart!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag blev glad då Johan och Joel överraskade med ballonger, serpentiner och blommor på min födelsedag. Just dom två gör mig ofta glad, och hundarna förstås. De gånger jag lyckats med någonting jag ansträngt mig för har jag varit väldigt glad. Att vara på stugan blir jag glad av.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Nej, jag har allt jag behöver. Jag skulle förstås vilja ha en racercykel, en symaskin och en nackmassagekudde. Dessutom är det alltid "slut" på handdukar. Men nä, jag är nöjd.

Vad önskar du att du gjort mer? Jag kan vara väldigt introvert och trivs ibland lite för bra i mitt eget sällskap. Jag önskar nog att jag tagit mig mer tid till att träffa närmsta familjen och vännerna.

 

Vad önskar du att du gjort mindre? Gått till Dinos lite mindre. Jag var dit en gång i maj och ångrade besöket.

Favoritprogram på TV? Lördagskvällarna med vin och Så mycket bättre är svårslagna. Det skulle vara tekoppen och Bonde söker fru på onsdagarna då...

Bästa boken du läste i år? En svår fråga, men någon av Jojo Moyes böcker. Sophies historia eller Etthundra mil. Stephen Kings Att skriva var också väldigt bra. 

Största musikaliska upptäckten? Hur the CAGED system egentligen fungerar. 

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Då alla elever ropade: NEEEEEEJJ!! när jag sa att det var årets sista mattetimme.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har känt mig gladare och mer tillfreds.

Vad spenderade du mest pengar på? Alltså... amorteringar och vederlag. Så trist.

Vilken är din största insikt under 2015? Att meningen med livet, enligt mig, handlar om att utvecklas som person. Att jag kan påverka mig själv, mina tankar och handlingar mer än vad jag trott tidigare. Att jag genom enkla mål kan ta mig dit jag vill. Inget är omöjligt!

Vad är du peppad för inför nästa år? Jag ser med spänning fram emot Öppet spår i februari, samt att få se Coldplay på Friends arena i sommar. 

Allmänt | | Kommentera |

Träningsbuddies

Varje tisdagskväll träffas jag och några vänner, i ur och skur, för ett speciellt uppfriskande umgänge - intervallträning. Det började med att jag och Mikaela tränade inför Öppet spår i fjol och när skidningen var avklarad fortsatte vi helt enkelt att köra våra intervallpass, för träningen var både kul och effektiv. Småningom anslöt sig Patrik till vår träningsduo. Joppe, Mikaelas sambo, är ofta med också då han inte är på någon arbetsresa till Norge.
Vi turas om att lägga upp pass för varandra där vi blandar löpning i intervaller med styrka. 
 
Vi släpar med oss fria vikter, kettlebells, viktstång och mattor till något lämpligt ställe. Oftast har vi tur med vädret och ni ser ju hur glada deltagarna är över det! Luna har varit med någon gång också. Hon är helt klart snabbast av alla.
 
 
Någon enstaka gång har det regnat, då kan man t ex hålla till i Miramargaraget för styrkeövningarna.
 
 
Nu är det snart dags för Öppet spår för mig och Mikaela igen och vi bara längtar efter snö så att vi kan börja skida! Tills dess fortsätter vi med våra intervaller - långa, korta, backiga, fartlek och "pyramider".
Och i morgon inleder vi nyårsfirandet med att springa Nyårsruset!
 
 
 
 
 
 
Allmänt, träning och hälsa | | Kommentera |

Biblioteket

Till Mariehamns stadsbibliotek går jag rätt ofta. Hit kommer folk inte bara för att låna böcker, man kan göra så mycket mer än att bara smyga fram i tystnad mellan hyllorna och söka med blicken över de tusentals bokryggarna. Ofta ser jag personer som sitter och samtalar i de vackert slitna skinnsofforna i entren och där brukar Solveig ta sig en powernap med dragspelet bredvid fötterna. Någon sitter och väntar på bussen i tidningsrummet medan hen bläddrar i ett tummat veckomagasin. Vid datorerna trängs studeranden bland pensionärer och där brukar också Perka sitta och muttra högljutt medan han knackar upprört med fingrarna på tangenterna. Glada röster hörs från barnhörnan och någon telning tar sig en uppfriskande springtur i de inbjudande rullstolsramperna, jagad av en hyschande förälder. Konstutställningar och olika framträdanden har också sin plats i bibban och när Joel var liten gick vi ibland på Barnens söndag då det var teater.
Unga, gamla, mer och mindre kända profiler. Alla trivs på bibban!
 
Jag tycker ändå bäst om att gå hit på kvällarna då det är tyst och rofyllt. Och när det välbekanta plingandet bryter tystnaden blir jag ivrig. Nu stänger dom. Nu ska jag gå till lånedisken och sen får jag åka hem och hälla ut mina lån över sängen och sen stå där och titta på böckerna som vore de en stor hög av julklappar. Vilken ska jag öppna först?
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp