I-landsproblem

Mitt eviga sökande efter den perfekta dojan har pågått sedan i våras. Jag gick in på en av skobutikerna i stan och kom ut med ett par fotriktiga och bekväma lågskor. De var fula som stryk, men passade min breda fot och gav tillräckligt med utrymme för mina lilltår, som är som två knubbiga vindruvor på var sida av foten.
 
Skornas oestetik störde mig dock och till sist ansåg jag att om man betalar 120 euro för ett par skor känns det viktigt att man kan gå runt i dem utan att skämmas. Detta (plus att Mikaela sa att hennes mormor haft ett par liknande) gjorde att jag lämnade tillbaka dem. Nu sitter jag här med ett nött och vikt tillgodokvitto som snart trillar i bitar, men skor har jag ännu inte på fötterna. 
 
Igår gjorde jag ett nytt försök. Kanske hade de fått in några höstnyheter för personer med deformerade fötter? Jag knöt på och av varenda en sko i butiken medan svetten rann längs ryggen och irritationen blixtrade i bröstet. Problemet är att jag har storlek 38 på längden och storlek 41 på bredden och det känns inte aktuellt att gå omkring som någon jäkla Pippi Långstrump.
 
Jag överväger alltvarligt att, precis som Törnrosas elaka styvsystrar, ta till kniven för att få in dem i en vanlig sko. Tills dess hoppas jag att hösten inte ska bli allt för kall och blöt, så jag kan fortsätta använda "sommartossorna" som Luna har gnagt hål i hälen på.
Allmänt | | Kommentera |

Skördetider

Skördefesten på Åland växer och har i år slagit rekord i antal öppna gårdar. Folk vallfärdar från alla håll för att handla närproducerat och ekologiskt. Vi styrde i fredags kosan mot Marskogen och Karl Ers för att köpa lite grönsaker, lammkorv och getost. På Karl Ers loge fanns ett dignande grönsaksutbud: kålrabbi, morötter, tomater, blomkål, sallad, potatis, lök och majskolvar. Det bästa av allt är att grönsakerna är billigare än de man köper i butiken! Efter att vi fått oss en skördefestöl och varsin portion lamm bourignon på Marskogen drog vi vidare mot Haddnäs där vi köpte en säck potatis.
 
Skördefesten i all ära, men nog är det ännu härligare att äta sina "egna" (svärmors) odlade rödbetor och en mör rådjursbock som skjutits "själv" (av särbon) i Eckerö bara häromdagen. Kombinerar man båda delarna får man en meny som skulle ge fyra Michelinstjärnor!
 
Förrätt
Marits rödbetor rostade i ugn med vitmögelost från Wätterros gård,
toppat med rostade hasselnötter
 
Varmrätt
Sjukt, jäkla mör ytter- och innerfilé av glad rådjursbock med kokt potatis och gräddsås,
samt majskolv från Karl Ers
 
Efterrätt
Blåbärspaj på två vis på blåbär plockade med mild hand i Västernässkogen,
serveras med Ekströms sötsliskiga och artificiella vaniljsås
eller
vispad ÅCA grädde med en dutt vaniljpulver
 
 
 
 
 
 
 
Blåbärspaj á la Jenny (den till höger på bilden)
 
1 dl kokosflingor
1 dl kokosmjöl
stevia sötning
1 ägg
ca 40 g smält smör
blåbär
 
Häll blåbären i en ugnsform.
Veva ihop resten av ingredienserna och strö på.
Grädda i ugn på 175 grader i ca 20 minuter.
Servera med vispad grädde
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Fotbilder

En typ av foton som ständigt dyker upp i nyhetsflödet på Facebook är fotbilder. 
 
En rodnande himmel i skymningen, spegelblankt vatten, långa skuggor och... ett par fötter.
En fluffig soffa, en mjuk hundvalp på kudden, en rykande tekopp på soffbordet och... ett par fötter.
En grusväg täckt av färggranna höstlov, en liten gullig igelkott i gräskanten, en vattenpuss och... ett par fötter (inte lika farligt om de är skobeklädda).
 
Fötter är inte fina, de gör sig helt enkelt inte på bild tycker jag.
 
Jag försöker gå till mig själv för att komma underfund med varför folk postar bilder på sina fötter i olika sammanhang. För jag är inte sämre människa än att jag kan erkänna, jag har också lagt ut en och annan fotbild. När jag och Mikaela var på Brändö i somras ville jag gärna dokumentera vår härliga paddelutflykt. Vi njöt i solen, hade lite picnic och låg lätt tillbakalutade och blickade ut över det blanka vattnet. När jag skulle fota Mikaela hade hon ju förstås slitit av sig bikiniöverdelen. Jag sökte febrilt en vinkel som kunde fånga vår stund av njutning utan att få med "svalbona", men det var svårt. Så jag tog en bild av våra fötter. 
 
Bilden är ju jättefin annars, som ett vykort, kunde platsa på Brändö kommuns hemsida! Men de två paren, till synes avkapade, lemmarna som sticker fram från ingenstans förstör harmonin i bilden! Jag misstänker helt enkelt att de som postar fotbilder har något de vill dölja på resten av kroppen!
 
 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp