Så tog den mig till slut.

Flunsan.
Eller var det en vanlig förkylning?
Likväl kände jag mig på torsdagskvällen som om jag blivit tvättad, tumlad och manglad. Jag brukar ju skryta om att jag aldrig är sjuk och det tog hårt på min stolthet att ringa chefen och meddela min frånvaro på fredagsmorgonen.
Sen låg Luna och jag såhär hela dagen:
 
 
Igår kändes det redan bättre och vi spenderade dagen i Eckerö. Grabbarna tog med sig Luna på mårdhundsjakt medan jag och Nemo höll oss hemma. Jag lufsade mest runt i noppiga mjukisar och solkig tischa och försökte driva ut sjukdomen med litervis av te. 
 
Idag var energin tillbaka och medan Joel satt i Guds hus med de andra konfirmanderna, tog jag och Luna en promenad, handlade, fikade hos Linda, lagade smarrig lunch, rensade avlopp, dammsög, jobbade, yogade och bakade kladdkaka till Joel mot att han gick ner med tvätt och sopor.
 
Den smarriga lunchen. Jag och Johan brukar smyghåna folks mindre aptiliga matbilder på fejjan och håna på ni om ni vill, men gött var det! Kycklingsallad. Med bacon. Är det. 
 
Gokväll!
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Alkoholen.

Den är inte bra för mig. 
Den är inte bra för någon förstås, men jag börjar reagera på hur verkligt dåligt jag mår när jag har druckit. Nu handlar det inte om någon monsterfylla där jag har svårt att se människor i ögonen dagen efter eller inte minns hur jag kom hem på natten. Jag pratar om det faktum att ett par-tre glas vin en fredagskväll kan totalrubba balanserna i min kropp och göra mig både fysiskt och pyskiskt dålig.
Jag som annars är väldigt medveten om vad jag stoppar i mig och sällan viker från matrutinerna, har inga problem att äta mig spyfärdig "dagen efter". Suget efter sött och kolhydrater visar ingen nåd och jag kan inte stå emot den. Detta leder till att magen kraschar och jag blir ångestfylld, irriterad och ledsen.
 
Visst är det också lite hyckleri, att välja bort socker och kolhydrater och sen glatt skåla i vin. Som innehåller alkohol. Som är socker. Visst längtar man efter det där goa glaset vin till helgmiddagen och att sen få slappna av i soffan framför På spåret med ytterligare ett. Ja, man kan längta så efter det att det nästan börjar likna ett beroende.
 
Nej, alkoholen är inte bra.
 
Därför dricker jag en kopp Detox-te och inleder mitt nyktra liv (för ett tag åtminstone :).
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Husmorstips

Skorna på bilden nedan spred en sådan giftig odör omkring sig, så när innehavaren en dag glömde dem i min bil fick jag lyfta ut dem med tång och skyddshandskar och köra till jobbet med rutan öppen och huvudet utanför. Typ. Dessutom började tidigare nämnda innehavare tycka det var lite pinsamt att hela omklädningsrummet osade tåbira då han tog skorna av sig efter gympatimmen.
 
Jag bestämde mig för att försöka ta död på bakteriehärden som frodades inuti dojorna och hittade ett bra tips på nätet.
 
Du behöver:
 
 
 
 
 
Gör så här:
Fyll ämbaret med vatten. Häll i ett par dl ättika. Lägg i skorna och låt dem ligga och dra i vattnet i några timmar. Massera sulorna så att ättikan tränger in ordentligt. Skölj skorna. Låt dem torka. 
 
Det fungerade fantastiskt bra, skorna har en svag doft av ättika. Men det kan vi leva med.
Allmänt | | Kommentera |
Upp