Tim Gunn och Farmors Singer

Jag blev så glad i somras när Farmor ville att jag skulle ha hennes gamla symaskin. Kanske ville jag sälja den, få en slant och köpa mig en nyare modell?
Aldrig i livet!
Istället överlämnade jag maskinen med varsamma händer till Ålands ledande symaskinsreparatör för smörjning och omsorg. Sen dess har den stått i sin retrokappsäck och väntat otåligt på att få visa sig still going strong. I dag bestämde jag mig för att den här dagen var en bra sydag. 
 
 
Det blir lite Project Runwaystyle när jag ska sy. Jag rusar in på Tyger och sån´t som om Tim Gunn stod och skrek mig i örat att jag hade exakt sju minuter på mig att välja bland tretusen hyllmeter textil. Jag valde ett mjukt, grått jerseytyg och ett mönstrat bomullstyg, gasade hemåt, rusade upp för trapporna och bredde ut tygstyckena på köksbordet. Att pilla med mönster och måttband tar för lång tid, jag förlitar mig på mitt välutvecklade ögonmått då jag klipper till delarna.
Av bomullstyget sydde jag en gardin och ett skynke till sopsorteringen. Inte mycket kollektion, tänkte jag, och tog mig an jerseytyget.
"Make it work" mumlade jag för mig själv, medan jag raskt klippte till framstycke, bakstycke, ärmar och krage. Fyrtio minuter senare äntrade jag catwalken (Joels rum) och visade upp min haute couture-jumper för domaren (Joel), som nickade lite uppmuntrande innan han sjasade ut mig.
Nä, kanske jag inte får delta i Fashion Week. Men Farmors gamla Singer gjorde sitt och min skaparabstinens är stillad för ett tag!
 
Allmänt | |
Upp