Mot nya mål

Rörelse, utevistelse, svett och ren fysisk utmattning är sådant som när mig. Vissa arbetsdagar kan dränera en på energi och det bästa jag kan göra då jag kommer hem är att snöra på mig löparskorna och ge mig ut på en runda. Allmän grinighet och dåligt humör botas bäst på samma sätt. Att sätta sprätt på endorfinerna är för mig det bästa sättet att mota bort min inre Grin-Olle.
 
Jag tränar förstås när jag är glad också och extra kul är det då jag har ett mål i sikte. Om ett par månader står jag, tillsammans med min tri-kompis Marie, på startlinjen till Uppsala Triathlon där vi kör sprintdistansen. Vi brukar träffas i bassängen en gång i veckan, där vi plaskar omkring i våra färgglada mössor. Utöver det har vi egna träningsupplägg som vi följer till punkt och pricka.
 
 
I vanliga fall går jag ofta på känsla och spontanitet, men då det gäller träning älskar jag att följa scheman, göra listor, bocka av och bokföra. 
 
Idag stod onsdagsintervallerna på schemat. Pulsen går i taket, lungorna värker och bena krampar. Men endorfinerna rusar i takt och här sitter jag nu så nöjd och bockar av.
Ett steg närmare målet!
Allmänt | |
Upp