Glada priser och bra beslut

Den här veckan har jag spenderat pengar på annat än livsmedel. Men bara på saker jag behöver, såklart!
 
Min mascara har varit torr länge, så pass att den börjat smula och ramla av från ögonfransarna. Jag fick därför ett passligt tillfälle att testa på att köpa ekologiskt smink. Inne på mysiga Lustans Ekologiska fick jag hjälp att hitta en mascara och passade även på att köpa en foundation. Jag kunde även glatt överraskad konstatera att mina fina ekovaror var billigare än de produkter jag använt tidigare!
 
 
Nästa helg är det dags för tävling och inför varje lopp skall den obligatoriska rödbetsjuicen inmundigas. Så glad jag blev då jag hittade ett rödbetspulver på Lifebutiken, och därmed skulle slippa kånka hem flera liter juice på tetra. Mungiporna stelnade dock när jag skulle betala för mitt prestationspulver. Det kostade liksom en kvarts hundring och krånglig som jag är ville jag veta om jag ändå skulle tjäna på att köpa pulvret framför juicen. Efter lite knapprande på miniräknaren var mitt spörsmål ännu icke utrett och jag orkade inte krångla mer, så jag betalade snällt för mina pulveriserade betor och gick hem.
 
 
Jag kan ju inte låta bli att räkna lite på saken ändå.
En påse pulver räcker till 30 portioner á 5 gram.
Det blir 0,83 euro/portion.
En halvliters tetra Biona rödbetsjuice kostar ca 2,50 och räcker till ca två portioner.
Det blir 1,25 euro/portion. 
Hur många gram rödbeta en portion juice motsvarar vet jag inte, men jag vill tro att jag ändå tjänade på att köpa pulvret!
 
 
 
 
Allmänt, Hud och hår, Konsumtion, träning och hälsa | |
#1 - - Carola H:

Vill gärna höra ett utlåtande om mascaran sen när du testat!

Svar: Jag tycker den har varit bra. Den är rätt tjock, men tycker inte det blir klumpigt. Har också anat en tendens till att den "färgar ögonlocken", men inte något som stör så värst.
Jenny

Upp